Què es la fuina?
El nom del vi La Fuïna es topònim d’una de les parcel-les del municipi de El Molar.

La Fuïna (fouine en francès, marten en inglès, garduña en castellà i també fagina en català) és un petit mamífer de la família dels mustèlids (Martes foina), que pesa entre 850 i 1700 grams i medeix mig metre amb una llarga cua que gairebé dobla la llargada del seu cos.

Es dintingeix de la Marta (Martes martes) per una taca a la part davantera a nivell de la gola. El seu hàbitat és ampli, prefereix la montanya però també pot arribar a zones properes a construccions humanes, mentre que la Marta queda més restringida a la zona dels Pirineus.

S’alimenta de petits mamífers, ocells, ous, però també de fruita i de mel. La Fuïna és un animal molt silenciós i d’habits crepusculars, resulta difícil de localitzar en el seu hàbitat natural